روانشناسی

مقاله های روانشناسی که در موضوع های مختلف به شما کمک میکند.

روانشناسی

مقاله های روانشناسی که در موضوع های مختلف به شما کمک میکند.

طبقه بندی موضوعی
  • ۰
  • ۰

تقویت تمرکز

مغز ما توانایی های بسیاری دارد که یکی از مهمترین آن ها، تمرکز می باشد. این قدرت ما را یاری می کند تا فعالیت های مختلف را هرچه بهتر و دقیق تر انجام داده و در نهایت، به اهداف مان برسیم. عوامل زیادی می توانند تمرکز ما را تحت تاثیر قرار دهند و آن را تضعیف کنند و اگر این اتفاق بیفتد، می تواند عملکرد ما را با مشکل های بسیاری مواجه کند. از این رو می بایست این قدرت را تقویت کرد تا جلوی ضررهای احتمالی را گرفت. در بخش اول و بخش دوم این مقاله، به بررسی بهترین راهکارهای تقویت تمرکز پرداخته ایم.

تمرکز، یکی از مهمترین قدرت هایی است که مغز ما دارا می باشد. به مدد این توانایی، می توانیم درس بخوانیم، پروژه های کاری مان را به سر انجام برسانیم، جواب سوالاتی که از ما پرسیده می شود را بدهیم، رانندگی، نقاشی، و خیاطی کنیم و هزاران کار دیگر. فواید تمرکز، تنها به کارهای روزمره انسان ها ختم نمی شود و این توانایی، جایگاه بسیار مهمی در صنایع مختلف نیز دارد و در بسیاری از دستگاه های صنعتی، از آن استفاده می شود. (برای اینکه بهتر این مطلب را درک کنید، مقاله ی «به کمک این قدرت می توانید هر جایی را به آتش بکشید !» » را مطالعه بفرمایید.)


عوامل مختل کننده ی تمرکز :


تمرکز ما، در هر لحظه، می تواند تحت تاثیر عوامل مختلفی واقع شود. بعضی از این تاثیرات، موقتی هستند و اگر حواستان را جمع کنید می توانید متوجه شان شوید و تاثیرشان را خنثی کنید؛ اما گاهی این تاثیرات، دائمی هستند و ممکن است برای همیشه و یا برای مدت زمانی بسیار طولانی، تمرکز شما را مختل کنند. این عوامل، به طور کلی، به دو دسته تقسیم می شوند :


1- عوامل درونی :


شایع ترین عامل درونی، یادآوری و تجزیه و تحلیل خاطرات و اتفاقاتی است که برایتان پیش آمده است. احتمالا دفعات بسیاری این اتفاق را تجربه کرده اید که وقتی سر جلسه امتحان هستید، به ناگهان یاد دعوایی که دیروز با دوستتان داشته اید می افتید و یا وسط درس خواندن، حرف مادرتان را به یاد می آورید و ... . همین یاد آوری ها، سبب می شوند تا حواس شما پرت شود و به محض اینکه متوجه می شوید که داشتید ناخودآگاه به چیزی فکر می کردید، حواستان جمع می شود و دوباره پس از چند دقیقه، متمرکز می شوید.


2- عوامل بیرونی :


سر و صدایی که در محیط وجود دارد، یک عامل بیرونی مهم است که گاهی به راحتی می تواند تمرکز ما را برای مدت زمانی طولانی بر هم بزند.

عوارض کاهش تمرکز :


شاید فکر کنید که کاهش قدرت تمرکز، نمی تواند تاثیر چندانی بر روند کاری ما بگذارد؛ اما طی تحقیقات بسیاری که صورت گرفته، عوارض زیادی برای آن کشف شده که در این بخش، به رایج ترین آن ها اشاره می کنیم. اگر تمرکز نداشته باشید، کاری که نیم ساعت به طول می انجامد را ممکن است دو ساعته انجام دهید. همچنین، ثابت شده است که کاهش تمرکز، باعث کاهش بهره وری، انرژی، خلاقیت و توانایی حل مسئله خواهد شد. طی مطالعاتی که صورت گرفته، نتیجه گرفته اند که اگر تمرکز شما برهم بخورد، حدودا 25 دقیقه طول می کشد تا دوباره بتوانید متمرکز شوید.

بهترین راهکار های افزایش تمرکز :


عوارضی که "عدم تمرکز" بر جای می گذارد، در طولانی مدت، مخرب تر نیز می شوند و در نهایت باعث می گردند تا نتوانید به هدفی که مد نظرتان بوده برسید. از این رو، بهبود بخشیدن این قدرت و افزایش آن، بسیار حائز اهمیت می باشد و لازم است راهکارهایی را برای تقویت آن به کار بگیرید. در بخش اول (مقاله حاضر) و بخش دوم این مقاله، شما را با بهترین و موثرترین راهکارها آشنا می کنیم که به شرح زیر می باشند :

1- زمانی را در طبیعت بگذرانید : 


شاید برایتان عجیب باشد؛ اما طبق تحقیقاتی که صورت گرفته، پژوهشگران متوجه شده اند که سپری کردن زمان در فضاهای سبز (مثلا راه رفتن در یک پارک، کمپ زدن در یک جنگل و ...)، می تواند نواحی خاصی از مغز را تحریک کند که مسئول تمرکز ما هستند. البته توجه کنید که یک بار رفتن به اینگونه فضاها کافی نیست و می بایست به صورت مداوم آن را انجام دهید.

2- استراحت کنید :


اگر می خواهید از حداکثر ظرفیت حافظه تان استفاده کنید، حتما لازم است تا میان کارهایتان، زمانی را نیز به استراحت اختصاص دهید تا مغزتان فرصت کافی برای جمع بندی و ثبت مطالب داشته باشد. به همین دلیل است که می گویند اگر می خواهید درس بخوانید، بهتر است زمان درس خواندن تان را به بازه های 45 دقیقه ای تقسیم کنید و بین هر بازه، یک ربع استراحت کنید. همچنین، گفته می شود که بهتر است شب قبل از امتحانتان، حدودا 6،7 ساعت بخوابید تا مغزتان مطالب را به خوبی دسته بندی و ضبط کند و تمرکزتان را نیز در زمان آزمون، به بهترین حد ممکن برساند تا بتوانید آنچه را که خوانده اید، به راحتی به یاد آورید.

3- گوشی همراهتان را در دسترس قرار ندهید :


قطعا این اتفاق را بارها تجربه کرده اید که وقتی به صورت جدی در حال انجام کاری بودید و تمرکزتان عمیق بوده، تلفن تان ناگهان زنگ خورده یا برایش پیام آمده و همین عامل، سبب شده تا رشته ی افکارتان کاملا پاره شود و یادتان برود در چه مرحله ای قرار داشتید. اتفاق بسیار شایع دیگری که این روزها برای همه ما به وفور می افتد، این است که در حین درس خواندن، انجام دادن کارهای روزانه، کار کردن و غیره، به ناگهان دلمان برای پیج اینستاگرام و یا پیام های دوستانمان در واتس اپ یا تلگرام تنگ می شود و فورا کارمان را ول می کنیم تا چک کنیم در این اپلیکیشن ها چه می گذرد ! همین چک کردن، گاهی باعث می شود تا هدف اصلی مان را فراموش کنیم و زمانی به خودمان بیاییم که ببینیم به جای 2،3 دقیقه، حداقل یک ربع یا نیم ساعت را صرف گشتن در این برنامه ها کرده ایم !!! به همین جهت، بهترین راه این است که وقتی قصد دارید روی کاری تمرکز کنید، گوشی تان را در حالت سکوت (سایلنت) قرار دهید و آن را در مکانی دورتر از خودتان بگذارید. این کار سبب می شود تا صدای پیام و زنگ، حواستان را پرت نکند و تمایل کمتری نیز برای چک کردن گوشی تان داشته باشید.

 

  • ۰۰/۰۴/۱۹
  • حسین کرمی

تقویت تمرکز

تمرکز

روانشناسی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی